http://counter.loopia.rs/stats_img.php?domain=mcu.rs_glavni

 

 

 

 


Firmware - Software Update naših uredjaja

 

Našim uredjajima može da se promeni software, bilo da je to Application software ili Boot software. Ukoliko uredjaj ispravno fukncioniše i odgovarajući program na PC-u koji koristi uredjaj ne zahteva update, nemojte da ga radite.

Za update potrebno je da uradite download programa za PC i odgovarajućeg firmware-a:

Program za PC

CAN Converter v1.0

CAN Converter drajveri

EEES v1.0eee - full verzija

EEES v1.0eep - lite verzija

EEES v1.0eee - Arduino Uno full verzija

EEES v1.0eep - Arduino Lite verzija

 

Raspakujte prvo zip arhive. Firmware ima ekstenziju .cry.

Ukoliko želite da odradite update CAN Convertera, potrebno je instalirati potrebne drajvere prema uputstvu koje se nalazi u zip arhivi.

Kada startujete program za PC, odaberite prvo odgovarajući COM port a zatim i brzinu. Za CAN Converter brzina je 256000, za Arduino Uno EEES 921600 a za EEES 4000000.

1.jpg

Kada kliknete na Upload SW, potrebno je uključiti CAN Converter na napajanje. EEES dovoljno je da se nalazi na USB kablu.

2.jpg 

Kada se uspostavi veza sa uredjajem, program traži da odaberete firmware koji ste prethodno raspakovali. Odaberite odgovarajući firmware za vaš uredjaj. Neadekvatni firmware može privremeno da onesposobi uredjaj.

3.jpg

Posle par sekundi, vaš uredjaj je sa ažurnim firmware-om. Videćete verziju stare i nove aplikacije koja je bila instalirana. Uredjaj možete odmah da koristite.

 

Update Boot dela je sličan gore opisanom postupku, s tim da program upozorava na mogućnost trajnog oštećenja uredjaja usled prekida postupka. Budite vrlo obazrivi i imajte valjan razlog za update boot-a jer ovo radite na svoju odgovornost!!!

boot1.jpg

boot2.jpg

boot3.jpg

Po završetku Boot update-a, potrebno je upisati ponovo odgovarajući Application software, što je na početku opisano.

 

 

Više informacija možete da dobijete ako pišete na: sales@mcu.rs.